ΑρχικήΧρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες για φωτοβολταϊκά

photovoltaic-usefulΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗΣ


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ


ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οδηγείες :

  1. Αν θέλετε να βρείτε τη θέση που σας ενδιαφέρει πάνω στο χάρτη, ακριβώς από κάτω από το χάρτη, στην επιλογή "Other maps" επιλέξτε "Normal Map" ή "Hybrid Map". Στη συνέχεια μπορείτε να πάτε ακριβώς στο σημείο που θέλετε (κρατώντας το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο χάρτη μπορείτε να τον κινήσετε προς την κατεύθυνση που κινείτε το ποντίκι - κινώντας τη ροδέλα του ποντικιού κάνετε zoom) και πατώντας αριστερό κλικ να το επιλέξετε. Διαφορετικά, πληκτρολογήστε τη διέυθυνσή σας και την πόλη σας στο πλαίσιο αναζήτησης που ακολουθεί (π.χ. Ρήγα Φεραίου 74, Πάτρα,Ελλάς) και πατήστε το κουμπί "Search".
  2. Από την επιλογή radiation database  επιλέξτε τον τρόπο υπολογισμού της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στο έδαφος της Γης. Οι τρόποι αυτοί είναι δύο: α.) με μετρήσεις από επίγειους σταθμούς (Classic PVGIS) και β.) με μετρήσεις από δορυφόρους (Climate-SAF PVGIS). Θα διαπιστώσετε πως με τη δεύτερη επιλογή τα αποτελέσματα είναι σαφώς πιο αισιόδοξα. Προτείνουμε την κατάληξη σε τελικό αποτέλεσμα μετά τη λήψη του μέσου όρου των αποτελεσμάτων που δίνονται από τις δύο διαθέσιμες επιλογές από το PVGIS.
  3. Αν δε γνωρίζετε την κλίση που θα τοποθετηθούν τα πάνελ, επιλέξτε το κουτάκι "optimize slope" από τα δεξιά ή αν ενδιαφέρεστε για εγκατάσταση σε κεραμμοσκεπή βάλτε την κλίση της στέγης σας.
  4. Αν δε γνωρίζετε τον προσανατολισμό των πάνελ, επιλέξτε το κουτάκι "Also optimize azimuth". Διαφορετικά, πληκτρολογήστε τον προσανατολισμό της εγκατάστασης σε μοίρες από -180 έως 180(0 αντιστοιχεί στον Νότο, -90 αντιστοιχεί στην Ανατολή και 90 αντιστοιχεί στη Δύση)
  5. Πατήστε το πλήκτρο "Calculate" και στο παράθυρο που θα παρουσιαστεί διαβάστε το πρώτο νούμερο στη γραμμή "Total for year". Αυτό αποτελεί την εκτίμηση για την ελάχιστη παραγωγή σε kWh που θα έχει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 1kW στην περιοχή σας για ένα έτος.
  6. Αν ενδιαφέρεστε για στέγη/δώμα πολλαπλασιάστε αυτό το νούμερο με 0,55 και θα βρείτε τα ελάχιστα ετήσια έσοδά σας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 1kW.
 
Go to top
Σχεδίαση Ιστοσελίδων : AKtoWEB